Fagdag i diakonal ånd

Kommunikasjonsrådgiver Kristine sammen med Kjell Nordstokke

Kommunikasjonsrådgiver Kristine sammen med Kjell Nordstokke

Torsdag 28.11 hadde Fransiskushjelpen fagdag for alle ansatte. Professor i diakoni, Kjell Nordstokke, var invitert til fagdagen. Nordstokke er professor emeritus ved Diakonhjemmet sykehus og tidligere styreleder i Kirkens Nødhjelp og Sjømannskirken. Nordstokke var invitert for å snakke om diakonal identitet og betydningen av det diakonale for en organisasjon som Fransiskushjelpen. Vi diskuterte Fransiskushjelpens identitet og egenart som organisasjon.

Hva er diakoni?

Diakoni er kirkens omsorgstjeneste. Det uttrykkes gjennom nestekjærlighet, inkluderende fellesskap, vern om skaperverket og kampen for rettferdighet. Fransiskushjelpen er en diakonal stiftelse som ble opprettet av katolikker, og dermed er diakoni en viktig del av vår historie. I dag er det ingen krav om religiøs tilhørighet for å jobbe i organisasjonen, men man må vedkjenne seg verdigrunnlaget, og fortsatt jobbes det etter diakonale prinsipper. Det ble gode diskusjoner etter Nordstokkes innlegg, og vi vil fortsette diskusjonen rundt vår identitet og historie i året som kommer.

Guidet tur

Fagdagen ble avsluttet med guidet tur i Fransiskushjelpens nærområde. En autorisert Osloguide tok oss med på Enerhaugen, Grønland, Tøyen og Kampen og vi fikk et godt innblikk i hvordan området har utviklet seg fra Fransiskushjelpens oppstart i 1956 og frem til i dag.