Fagdag 8. oktober – Livets vanskeligste faser
/
Fransiskushjelpens formål er å hjelpe, lindre og være til stede i livets vanskeligste faser – og nettopp dette er tematikken på fagdagen vi skal holde tirsdag 8.oktober. Innholdet vil være relevant, lærerikt og interessant for mange yrkesgrupper som jobber med mennesker og omsorg, og vi håper at alle som kommer denne dagen vil berikes både faglig og menneskelig. Velkommen!
Adresse: Enerhauggata 4, inngang Smedgata.
ARRANGEMENTET ER FULLT – MELD DEG PÅ VENTELISTE HER
Program:
09:30 - 10:00: Registrering, kaffe
10:00 - 10:30: Velkommen ved dagens vertinne Oddrun Bøhlerengen og generalsekretær i Fransiskushjelpen, Solveig Øiestad
10:30 - 11:45: Ventesorg – Knut Andersen
11.45 - 12.45: Lunsj
12.45-13.45: Om etterlatte i rusrelatert død – Lillian Bruland Selseng
13.45 - 14.00: Pause
14.00 - 14.30: Panelsamtale: I frontlinjen for mennesker i livets vanskeligste faser. Ressurser fra Fransiskushjelpen samtaler med Kyrre Holm Johannesen.
14.30 - 15.20: Opplevelser, erfaringer og betraktninger fra livet på gata. Petter Uteligger. Samtale med Kyrre Holm Johannesen.
15.20 -15.30: Avslutning ved Solveig Øiestad
Om talerne og paneldeltakere:
Knut Andersen er klinisk sosionom og gruppeterapeut med master i sosialfaglig arbeid med barn og unge. Han har arbeidet med sorgstøttearbeid i 20 år, for det meste ved «Poliklinikk Sorgbehandling» ved Akershus Universitetssykehus. Er leder av Sorgstøttealliansen, et kompetansenettverk for fag- og likepersoner som møter etterlatte og pårørende. Knut jobber for tiden ved VID høyskole som høyskolelektor, med ansvar for blant annet en videreutdanning i sorgstøttearbeid. Han er også tilknyttet Ahus som leder for et prosjekt om sorgstøttearbeid i Ukraina, samt UIO hvor han underviser i behandling av forlenget sorglidelse.
Lillian Bruland Selseng er sosionom, familieterapeut og professor ved Høgskolen på Vestlandet. Hun er prosjektleder for forskningsprosjektet Etterlatte ved narkotikarelatert død (END) sammen med Kristine Berg Titlestad. Lillian har arbeidet med END-prosjektet siden 2017 og har i forskningen hatt et spesielt fokus på livssituasjonen til etterlatte som bruker rusmidler. Hos oss vil hun presentere noen av de viktigste funnene fra END-prosjektet om hvordan familiemedlemmer, venner og hjelpere opplever å bli etterlatt etter en narkotikarelatert død.
Petter Nyquist ble kjent for det norske folk i 2015 som Petter Uteligger, etter at han tok med seg et kamera og flyttet fra samboer og barn – ut på gata i Oslo i 52 dager, på vinteren. Han ville finne ut hvem disse menneskene var - som bodde på gata i hovedstaden. «Petter Uteligger» ble en stor suksess. Gjennom stiftelsen Petter Uteligger har han siden 2016 skapt lyspunkter for folk med rusutfordringer i hverdagen.
Kyrre Holm Johannessen er podkaster og manusforfatter. Han var frivillig i Fransikushjelpen sin besøkstjeneste fra 2016-2021, vara frivilligrepresentant i styret fra 2019-2023, og fast styremedlem i Fransiskushjelpen fra 2023.
Solveig Øiestad er generalsekretær i Fransiskushjelpen. Hun er utdannet pedagog med en Master of Management fra BI, samt en påbegynt master i diakoni. Hun har tidligere jobbet som administrasjonsleder i NORWAC, samt KFUK-KFUM-bevegelsen både i Norge og internasjonalt.
Oddrun Bøhlerengen er leder av Frivillige tjenester hos Fransiskushjelpen. Hun er utdannet pedagog og kateket og har erfaring som arbeidsveileder. Hun har tidligere jobbet i Den norske kirke, vært assisterende generalsekretær i Søndagsskolen Norge og vært generalsekretær i LEVE.