Arbeiderpartiet og SV besøkte Fransiskushjelpen!

Generalsekretær Lise Tørnby, Jon Reidar Øyan (Ap) og rådgiver Lena Jensen (Sv).

Jon Reidar Øyan (AP), representant i bystyrets helse- og sosialutvalg, og Lena Jensen (SV), politisk rådgiver for Oslos ordfører Marianne Borgen, besøkte i dag Fransiskushjelpen i våre lokaler på Tøyen. Begge formidlet at de setter stor pris på arbeidet Fransiskushjelpen gjør, både når det kommer til palliative tjenester og det etablerte frivillige arbeidet.

Både Jon Reidar Øyan og Lena Jensen har god oversikt over helse- og sosialsituasjonen i Oslo, og møtte Fransiskushjelpens generalsekretær Lise Tørnby og lege Anja Lee både for å prate om palliative tjenester, og Fransiskushjelpens arbeid i Oslo som helhet og i bydelene.

Tørnby og Lee presenterte hjemmehospiceordningen, tall fra opinionsundersøkelsen foretatt i vår, og åpnet gulvet for en liten samtale om veien videre for palliative tjenester i Oslo.

-          Vi ser en økning av mennesker som ønsker å tilbringe sin siste tid hjemme. Det å ha tid, være tilgjengelig og ha kompetanse er nøkkelkomponenter for å få til en verdig og trygg siste fase i livet hjemme. Når man er den som får besøk fremfor den som er på besøk, avslutter man tiden i omgivelser man er trygg på, blant mennesker man er trygg på. I overkant av 60 % av innbyggerne i Oslo ønsker å dø hjemme, hvis de selv kan velge, i følge vår opinionsundersøkelse.

Det ble et informativt møte, hvor alle fikk formidlet sine synspunkt og refleksjoner. I Fransiskushjelpen er vi svært takknemlig for at Jon Reidar Øyan og Lena Jensen tok seg tid i sin travle hverdag for å ha et møte med oss. Vi setter stor pris på besøket!