Vi trenger nye frivillige til viktig innsats i barnefamilier!

Har du et par timer til overs i uka? Vi trenger frivillige til viktig innsats i barnefamilier! 

Mange barn lever i familier hvor en av foreldrene eller omsorgspersonene er alvorlig syk. Ikke alle har familie og venner som kan stille opp for barna over tid når en av foreldrene er syke. Da kan det være essensielt å få støtte og hjelp fra en frivillig i Fransiskushjelpen.

Våre frivillige gjør en uvurderlig innsats for å skape en bedre hverdag for barn hvor en av omsorgspersonene er alvorlig syk. Vi opplever nå et økt antall henvendelser fra familier som trenger hjelp.  

Hva er Familiehjelperen?

Familiehjelperen er et tilbud til barn og unge som er pårørende, der én av foreldrene eller omsorgspersonene har kreft eller annen alvorlig fysisk eller psykisk sykdom. Barn og unge som er pårørende får støtte av en frivillig som har tid og ønske om å bidra til at familier kan få en bedre og enklere hverdag i en vanskelig livssituasjon. Hovedfokuset er sosial støtte til barna. Det kan være følge til aktiviteter, hente i barnehage og/eller skole, eller å finne på noe hyggelig sammen. Det er små bidrag som kan være viktige for familier i en sårbar situasjon.  

Behov for flere frivillige

Liker du å være sammen med barn? Har du lyst til å bidra til at familier i en vanskelig situasjon får viktig hjelp og støtte? Har du tid til overs et par timer i uka?  

Du får: 

  • Kurs og veiledning

  • Delta i viktig og nyttig frivillighetsarbeid

  • Mulighet til å delta på sosiale samlinger

  • Attest

Alle kan melde seg som frivillig familiehjelper. Du blir invitert inn til en hyggelig samtale hvor vi sammen kartlegger sammen hvilke oppgaver du ønsker å bidra med, og hvilke oppgaver du kanskje ikke ønsker. Det er ingen krav om formell kompetanse, vi ønsker oss bare noen som har litt tid og engasjement til å være et medmenneske for en familie i en vanskelig livssituasjon.

Krav:

  • Politiattest

  • Skrive under taushetsplikt

Vi har nå et stort behov for nye frivillige. Har du lyst til å bidra kan du gjerne ta kontakt på familiehjelperen@fransiskus.no. For spørsmål ring koordinator i avdeling Frivillighet på telefon 94 80 86 76.