Juleaksjonen 2021

- Julefølelsen kom krypende utover dagen på lørdag, for dette er en viktig juletradisjon for meg og den må være der før julestemningen kan komme. Det er en jo en tradisjon jeg har vært med på siden jeg var barn. I sommer fikk jeg lappen, og kunne endelig kjøre egen bil for å levere ut julepakkene, sier Enok Grova (18), Brita Paus’ oldebarn.

Lørdag 18. desember gikk årets aksjon av stabelen. Juleaksjonen begynte for over 20 år siden, etter at Brita Paus døde. Brita Paus startet Fransiskushjelpen i 1956. Hennes barnebarn begynte å levere ut julepakker til brukere og pasienter i Fransiskushjelpen, i Britas ånd. Nå er også hennes oldebarn en viktig brikke i førjulstradisjonen.

-Det var en veldig fin dag, forteller Enok Grova. – I min bil hadde vi fem pakker, som ble levert til både småbarnsfamilier og aleneboende. Én av de vi leverte til fortalte at dette var den eneste julepakken hun får. Jula har blitt veldig materialistisk, så det er gjør inntrykk å få lov til å bidra på denne måten.

Pakkene er fylt med mat, julegodteri, lys, blomster og ukeblader. Gavene blir pakket og kjørt ut av frivillige, og levert på døra til brukere og pasienter i Fransiskushjelpen som trenger en liten oppmuntring før jul. Vanligvis er det også lagt inn tid til kaffe og kaffeprat. Men i år som i fjor var det munnbind, hansker og avstand som gjaldt, så kaffebesøkene ble utsatt til neste års aksjon. Men alle pakkene ble levert på døra som planlagt.

- Alt gikk bra med gjennomføringen, og det ble mange sterke opplevelser og glade øyeblikk underveis, sier Grova. – Ingen kan hjelpe alle, men vi kan alle gjøre en forskjell for noen. Jeg har jo gjort dette med pappa i 18 år, og det er en fin tradisjon å få bringe videre med mine venner. Så det er noe jeg vil fortsette med.

100 pakker ble levert ut under årets juleaksjon.