God påske!
/For noen er påske fjell, vidde og klisterføre. Mens for andre er det asfalt med rester av grus, hestehov og tomme bygater. Påsken er en høytid vi har feiret i hundrevis av år, og den markerer Jesu død og oppstandelse.
Tradisjonelt sett er organisasjonene tilstede på fjellet i høytiden, mens mange samlingspunkter i byene er stengt. Vi vet at påsken kan være en vanskelig tid for de som er ensomme, sørgende eller for sårbare barn og unge. Etter et langt og nedstengt koronaår blir kanskje langfredag ekstra lang for mange i år. Selv om denne påsken er annerledes enn vi er vant til, er påsken en tid med tradisjoner. Da merker man ekstra godt når den som pleide å lage påskelammet ikke lenger er tilstede. Det er fortsatt en forskjell på hverdag og helligdag, og stillere dager gir mer tid til refleksjon, ettertanke og savn.
I Fransiskushjelpen tar ikke alle påskeferie. Når man er i livets aller siste fase og snart skal dø, må man ha et tilbud uavhengig av om det er hverdag eller rød dag. Vårt helsepersonell er på jobb slik at alvorlig syke kan være hjemme med sine kjære i påsken. Flere av våre frivillige er tilstede for barna som har en mamma eller pappa som er syk, og som kanskje trenger en tur på lekeplassen eller i skogen akkurat denne påsken.
Kanskje er det denne påsken spesielt viktig at vi setter av tid til å reflektere over død og liv. For mange har skillet mellom nettopp liv og død kjentes nærmere enn før det siste året. Pandemien har rammet alle, enten man har blitt smittet, kjenner noen som har blitt syk eller sitter isolert og redd for å bli det. Høytider er ekstra vanskelig når man har det vanskelig. Så ta vare på hverandre. Og riktig god påske!