Ledig plass i sorggruppe for etterlatte etter selvmord

priscilla-du-preez-3gAiajAfjXI-unsplash.jpg

– Nå har vi ledige plasser i sorggruppe for etterlatte etter selvmord. Det kan hjelpe å snakke med noen som har opplevd samme type sorg, og som kanskje sitter med spørsmål og tanker det er fint å dele med andre som befinner seg i en lignende situasjon, sier Marianne Sandsdalen, fagansvarlig på Sorg i Fransiskushjelpen.

Interesserte kan kontakte Fransiskushjelpen på sorg@fransiskus.no. 

Sorg rammer alle 

Alle mister noen de er glad i i løpet av livet. Sorg kan føre til alvorlige senvirkninger dersom en ikke får bearbeidet følelser, tanker og reaksjoner som følger sorgen. Marianne Sandsdalen forteller: - Våre sorggrupper driftes etter likepersonsprinsippet, og mange av de frivillige som leder gruppene har selv opplevd å miste noen. Det er viktig å møte noen som viser omsorg, og som kan forstå noe av det man går gjennom. Derfor har vi egne grupper for etterlatte etter selvmord.  

Mange kjenner til tilbudet 

Sandsdalen utdyper: - Mange kjenner til tilbudet vårt og ønsker å gå i sorggruppe hos Fransiskushjelpen. For øyeblikket har vi 28 grupper gående, der alle er inndelt etter alder, type tap og relasjon til avdøde. Slik skal man kunne møte mennesker i samme livsfase og samme situasjon som seg selv. Vi har for eksempel egne grupper for etterlatte som har mistet et barn, etterlatte som har mistet partner og etterlatte etter rusrelatert død. Vi mener det å møte noen som har gått gjennom det samme er et godt utgangspunkt for å bearbeide sorgen.  

I flere av gruppene er det venteliste for å få plass, men gruppene for etterlatte etter selvmord har nå ledige plasser.

Også generalsekretær i Fransiskushjelpen, Lise Tørnby, har tro på metoden. – Vi er glade for at folk tar sorgen på alvor og ber om hjelp. Våre frivillige sorggruppeledere gjør en uvurderlig jobb. Vi vet at mange opplever at de får god hjelp til å bearbeide sorgen sin hos oss.  

Etterlatte etter selvmord 

Selv om mange har møttes digitalt det siste året, har ikke sorggruppene har ikke kunnet møtes fysisk på lenge grunnet korona. Nå settes de fysiske møtene snart i gang igjen.

Fransiskushjelpen har egne grupper for etterlatte etter selvmord, og disse er det nå ledige plasser. Gruppene foregår i Oslo, og møtes noen timer hver tredje uke.

Ønsker du å gå i sorggruppe hos oss? Ta kontakt på sorg@fransiskus.no.