Jubileumsfeiring på Møtested Oslo Øst

- Det var så koselig, og alle virket fornøyde. Det var rett og slett god stemning fra begynnelse til slutt, sier Hanne Fossedal fra Fransiskushjelpen. Tirsdag 29. mars fylte Møtested Oslo Øst 11 år. 10-årsjubileet ble dermed feiret ett år på etterskudd- med tapas, kake og sosialt samvær. Etter to år med pandemi var det godt å endelig kunne samles for en ordentlig feiring.

- Vi spiste godt, og flere av deltakerne delte sanger og dikt. Vi hadde også en bildekavalkade fra oppstarten av Møtestedet og frem til i dag, forteller Hanne. - Noen av de som har gått hos oss er jo borte nå, mens andre er blitt dårligere med årene. Så det er alltid rart å se gamle bilder. Men det er prisen å betale for å være en del av en sånn gruppe, og det er dette gode fellesskapet verdt, sa en av deltakerne som var med på feiringen.

22 feirende satt til bords med god mat og drikke. Fem frivillige var til stede i tillegg til ansatte fra Fransiskushjelpen. Anledningen ble derfor også brukt til å takke de frivillige for lang og tro tjeneste. – Det er ikke mulig å ha dette tilbudet uten våre stabile og gode frivillige, som bidrar år etter år med å skape et trygt fellesskap, sier Hanne Fossedal. Hun forteller at de frivillige sier det er et godt sted å være, og en fin blanding av praktiske oppgaver og sosialt samvær.

Møtested Oslo Øst har vært drift siden 2011, og ble opprinnelig startet av Kreftforeningen. Fransiskushjelpen har vært en del av tilbudet fra start, både gjennom frivillige og som en del av styringsgruppa fra prosjektets oppstart. I 2016 tok Fransiskushjelpen over hele driften av tilbudet. Målgruppen er kreftpasienter og deres pårørende, og det er samling i Grenseveien 66 hver tirsdag fra 16-19. Hver uke serveres felles middag og kaffe, samt et kulturelt eller sosialt innslag. Noen kvelder er det quiz, andre ganger foredrag. – Mange her har vært med lenge, mens andre har kommet til den senere tiden. Selv har jeg jobbet her siden 2014, og for meg er det som å møte gode venner, sier Fossedal. – Men vi har alltid plass til nye, både deltakere og frivillige.

 

Vil du være en del av Møtested Oslo Øst, enten som deltaker eller frivillig? Ta kontakt med koordinator Gry Fjeldet på motested@fransiskus.no eller på telefon 488 97 392.