Besøk av byråd Rina Mariann Hansen (Ap)

Onsdag 16. mars tok Fransiskushjelpen imot byråd Rina Mariann Hansen i sine lokaler på Enerhaugen. Ap-politikeren er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, og ønsket å lære mer om Fransisushjelpens arbeid i Oslo. Byråden fortalte at hun selv er fra byen, og derfor kjenner Oslo godt.

Fransiskushjelpen inviterte byråden for å bli bedre kjent både med organisasjonen og tjenestene. - Vi har gledet oss til å dele hvilke erfaringer vi har gjort oss gjennom over 60 år med frivillighet, over 40 år med hjemmehospice og nesten 20 år med helsehjelp i Oslos rusmiljø, fortalte Gunnar Thingnes. Han er leder i Sykepleie på hjul og har jobbet over åtte år i organisasjonen. – Vi ønsket også å snakke med byråden om hva som opptar oss som organisasjon for tiden. I tillegg skal byråden være med ut på bilen med Sykepleie på hjul, og det gir alltid et unikt og fint innblikk i arbeidshverdagen vår.

Byråd Rina Mariann ute og ruller

Rina Mariann Hansen ble med i den grå kassebilen som gir helsehjelp både på gata og hjemme hos mennesker i Oslos rusmiljø. Thingnes brukte anledningen til å snakke om skadereduksjon og lett tilgjengelig helsehjelp der folk oppholder seg. Kommunen har et mål om økt desentralisering av tjenestene, noe Sykepleie på hjul i stor grad bidrar til. Byråden fikk se kommunens plan for rusfeltet i praksis, da første stopp var på Torshov. – Målet vårt er å jobbe lavterskel og å nå de pasientene som ikke klarer å benytte seg av det øvrige hjelpeapparatet, fortalte Gunnar Thingnes. – Det tror jeg vi ofte klarer.

Byråden var svært interessert i rusfeltet og i Fransiskushjelpens arbeid forøvrig. Takk til en interessert byråd, og til pasienter som tok imot en bil full av både sykepleiere og politikere.