Fransiskushjelpens Pårørendepause opplever stor pågang og Millie trenger flere frivillige!
/Mange pårørende opplever at de ikke blir hørt, sett eller ivaretatt til tross for at deres omsorgsarbeid utgjør en viktig verdi og funksjon i samfunnet. Vi har snakket med Millie som er frivilligkoordinator i Fransiskushjelpen om viktigheten av at pårørende får en pause – en Pårørendepause.
Millie har snart seks måneders fartstid som frivillighetskoordinator i Fransiskushjelpen. I løpet av denne tiden har hun rukket å bli kjent med mange av stiftelsens flotte frivillige. -Jeg er så utrolig imponert over den innsatsen våre frivillige bidrar med til personer i samfunnet som trenger det sier Millie. -For mange er dette noe de tar seg tid til i tillegg til familie og jobb. Jeg opplever at de velger å være frivillige fordi at de er genuint gode personer som ønsker å gjøre en innsats for sine medmennesker. Jeg tror også at de fleste opplever at det å gjøre noe for andre også er å gjøre noe godt for seg selv.
Stort behov for Fransiskushjelpens tjenester
Millie forteller at tjenesten «Pårørendepause» er etterspurt. Når ens nærmeste blir syk, føles det naturlig å være til stede og ta mange av omsorgsoppgavene selv. Dels gjøres dette som et resultat av at det offentlige hjelpeapparatet er tungt belastet, men først og fremst er det en oppgave man utfører med kjærlighet. Å være pårørende til en person som er syk kan bli en påkjenning over tid.
“Jeg opplever at de velger å være frivillige fordi at de er genuint gode personer som ønsker å gjøre en innsats for sine medmennesker”
Fransiskushjelpens Pårørendepause tilbyr en frivillig besøksvenn til den syke slik at pårørende kan få en pause. I tillegg vil den som får besøk også få et viktig utbytte av tilbudet i form av fysisk aktivitet, sosial- og praktisk støtte. Målgruppen for tjenesten er personer over seksti, bosatt i Oslo og som har store omsorgsoppgaver i hjemmet.
Millie forklarer -Fransiskushjelpens frivillige er personer over atten år, og samtlige får grundig opplæring, veiledning og oppfølging av Fransiskushjelpens frivillighetskoordinatorer. Når den frivillige har fullført kursingen vil Fransiskushjelpens koordinatorer koble en frivillig og en bruker.
Hva gjør en frivillig i Pårørendepause
Hva slags oppgaver gjør de frivillige i Pårørende pause? Millie forklarer: -Den frivillige skal først og fremst være til stede slik at pårørende kan komme seg ut og rett og slett få en god pause. Det vanlige er at man stiller opp en gang per uke eller annenhver uke. Et besøk vil stort sett vare fra en til fem timer og kan bestå i tur, kaffeprat eller å være sammen i stillhet. Den frivillige vil få en grundig innføring i sin rolle gjennom våre kurs. Vi opplever at frivillige gir oss gode tilbakemeldinger på innholdet i kursene og at de føler seg trygge når de begynner i rollen.
-Det er mange som opplever at de trenger vår hjelp nå. Vi har rett og slett ikke nok frivillige til å dekke etterspørselen. Det er en fortvilende situasjon når vi ikke kan etterkomme forespørselen til noen som trenger hjelp, og vi gjør det vi kan for å nye frivillige med på laget avslutter Millie.
Hvis du har tid, lyst og anledning til å hjelpe et medmenneske som virkelig trenger det vil vi gjerne ha deg med på laget! Trykk på knappen under, eller ta direkte kontakt med Millie. Vi ser frem til å bli kjent med deg!
Her kan du lese mer om frivillighet i Fransiskushjelpen:
Håkon ønsker seg flere frivillige til “Familiehjelperen”