Martha er frivillig i den viktige tjenesten «Pårørendepause»
/En av de tingene som gjør Fransiskushjelpen spesiell er kvaliteten på våre flotte frivillige. Vi har snakket med en av dem om hvorfor hun er frivillig, og hva det gir henne å hjelpe andre.
Martha Mathewson er opprinnelig fra Minnesota i USA, men flyttet til Norge hvor hun studerte psykologi ved universitetet i Bergen. Hun har i hovedsak jobbet med barn og unge (PPT og BUP) frem til hun gikk av med pensjon. Da Martha ble pensjonist ønsket hun å engasjere seg for andre, men hun var ikke helt sikker på hvordan. - Jeg kjente Anne Sand som er frivillighetskoordinator i Fransiskushjelpen. Hun kontaktet meg, så du kan si at jeg ble «headhuntet» til rollen som besøksvenn i Pårørendepause sier Martha med et smil.
«Jeg er veldig glad for at jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å være frivillig i Fransiskushjelpens Pårørendepause og at jeg takket ja»
Å være frivillig er en vinn-vinn-situasjon
Martha forteller at hun opplever god kontakt med personen hun besøker, og at de er en god match. -Det å være frivillig gir mening og kjennes veldig riktig for meg. Jeg er veldig glad for at jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å være frivillig i Fransiskushjelpens Pårørendepause og at jeg takket ja. For meg er det en vinn-vinn-situasjon hvor jeg får bidra til andre. Jeg opplever også at jeg har mer energi når jeg drar fra den jeg besøker enn når jeg kom.
På spørsmål om hvordan det var å begynne som frivillig i Fransikushjelpen svarer Martha: -Jeg synes at kursene for ny frivillige var veldig bra. De ga meg trygghet til å gå inn i rollen, og hjalp meg å definere egne grenser. Jeg ønsker meg enda flere treffpunkter for frivillige slik at vi kan utveksle erfaringer. Det tror jeg vil gi oss en forsterket opplevelse av samhold, kontinuitet og substans. Jeg vil anbefale alle andre å melde seg som frivillig. Man får minst like mye som man gir avslutter Martha.
Fransiskushjelpens Pårørendepause
Pårørendepause tilbyr en frivillig besøksvenn til den syke slik at pårørende kan få et avbrekk. Målgruppen er personer over seksti år, bosatt i Oslo og med store omsorgsoppgaver i hjemmet.
«Det stilles ingen krav til utdanning eller erfaring. Det viktigste er at du som frivillig ønsker å være en styrke for dine medmennesker»
Fransiskushjelpens frivillige er nøye utvalgt og får grunnleggende opplæring og kontinuerlig oppfølging. For å bli frivillig må man være over 18 år. I de tilfeller hvor frivillige kommer i kontakt med barn må den frivillige ha gyldig politiattest. Det stilles ingen krav til utdanning eller erfaring. Det viktigste er at du som frivillig ønsker å være en styrke for dine medmennesker!
Vi har stor pågang og trenger deg på laget!
Behovet for Fransiskushjelpens tjenester er stort. Vi opplever stigende pågang, og vi ønsker oss flere frivillige til en viktig innsats for våre medmennesker i Oslo.
Vi håper at du vil bli med på laget og at du registrerer deg som frivillig gjennom å trykke på knappen under, eller ved å kontakte våre koordinatorer direkte.
Vi gleder oss til å jobbe sammen med deg!
Her kan du lese mer om frivillighet i Fransiskushjelpen: