Fransiskushjelpens frivillige samlet til grunnkurs

Denne uka har grunnkurs del 1 og del 2 for frivillige blitt arrangert i Fransiskushjelpen. En rekke frivillige, flere ansatte og generalsekretær Lise Tørnby var til stede. – Et viktig kurs for avdeling frivillighet, og fint å få treffe våre engasjerte frivillige, sa Lise Tørnby etter møtet.

På selve Valentinsdagen 14. februar arrangerte avdeling Frivillighet grunnkurs del 1 for frivillige i Fransiskushjelpen. 12 frivillige var til stede på kurset, og kvelden ble innledet av generalsekretær Lise Tørnby. Genralsekretæren siterte i sin innledning dikteren Trygve Skaug, som sier:

«Alle driter i det, seriøst, du kunne vært grønn i fjeset for min del, det viktigste er hvilken farge det er på hjertet ditt, og hvor god plass det er inni der».

Dørene åpnet klokken 17.30, og etter mingling ble det servert middag. Kurskvelden inneholdt både gode samtaler og foredrag om Frans av Assisi, munken som inspirerte Brita Paus til å starte Fransiskushjelpen. Også Brita Paus sine tanker og verdier ble delt, sammen med Fransiskushjelpens historie frem til i dag. Målet var å gi de frivillige en innføring i Fransiskushjelpen som organisasjon.

Både under middagen og i pausene gikk praten i ett, og det var tydelig at det å kunne samles var noe både frivillige og ansatte i avdeling Frivillighet satte stor pris på.

Torsdag 17. februar var det tid for grunnkurs del 2. 20 engasjerte frivillige møtte opp for å delta på kurset. Denne kursdagen stod de NM-vinnende medisterkakene fra Gunnar Ruud (eller en vegetargryterett for de som foretrekker det) på menyen. Flere frivillige gav uttrykk for at de satt pris på tiden de fikk til å snakke sammen før kursets faglige innhold startet klokken 17.30.

Denne kvelden gikk med til rollespill og grupperefleksjoner rundt rollen som frivillig, og temaet kommunikasjon stod på agendaen. De frivillige var svært deltakende. - Vi i avdeling Frivillighet ønsker å takke alle som deltok, og for alle de gode tilbakemeldingene vi fikk underveis og i etterkant, sa koordinator Håkon Paulsen Torset etter møtet.


Har du lyst til å være frivillig i Fransiskushjelpen? Ta kontakt med oss på post@fransiskus.no.